DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag de -jarige P.V. uit Spijkenisse veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. Het hof achtte bewezen dat de man in juli de twintigjarige Leon Nootenboom doodschoot tijdens een overval op een supermarkt in Spijkenisse. De strafmaat is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Het hof achtte moord niet bewezen maar wel de zwaarste vorm van doodslag. De rechtbank veroordeelde V. voor zijn daad in het filiaal van Bas van der Heijden vorig jaar tot veertien jaar celstraf.

Het slachtoffer, een talentvolle wielrenner uit Spijkenisse, werd tijdens de overval ongelukkigerwijs aangezien voor een politieagent. V. heeft de moord altijd ontkend en ging daarom in hoger beroep. Hij schuift de schuld in de schoenen van de -jarige J.T., die door de rechtbank wegens medeplichtigheid werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

De straf is in hoger beroep hoger uitgevallen, omdat de ernst van de feiten volgens het hof niet genoeg tot uitdrukking kwam in de straf die de rechtbank had opgelegd.