ARNHEM - Voormalig televisiepresentator en 06-exploitant Menno Buch mag geen seksorgieën organiseren in loges van stadion Gelredome in Arnhem. Als hij de huisregels van Gelredome en Vitesse al weet te omzeilen is er de gemeente die de exploitatie van een seksinrichting zonder vergunning verbiedt. Dat zeggen juristen van de gemeente Arnhem maandag desgevraagd.
Menno Buch
Vitesse

Arnhem heeft een zeer strikt prostitutiebeleid. De Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) verbiedt het houden van een seksinrichting in een particulier gebouw, tenzij daarvoor speciaal vergunning is verleend. Het is op grond van het plaatselijk beleid volgens de gemeente ondenkbaar dat Buch een vergunning zou krijgen voor seksorgieën in Gelredome.

Skybox

Buch maakte zaterdag bekend dat hij vanaf 15 april via internet beelden van seksfeesten in een skybox van Gelredome wil laten zien. Hij heeft daarvoor een skybox gehuurd van een logehouder die zijn box weinig gebruikt. Mannen kunnen zich voor een feestje opgeven via de website vitessex.nl, die overigens onbereikbaar is. De dames zouden geleverd worden door een seksclub in het Gooi. De orgieën moeten plaatshebben tijdens thuiswedstrijden van Vitesse. De Arnhemse voetbalcub speelt dit seizoen nog maar één huiswedstrijd op 28 april.

Huisregels

De directies van Gelredome en Vitesse wijzen op de huisregels van het stadion. Het maken van commerciële beeld- en geluidsopnames is in dat reglement verboden, net als onderverhuur van de skyboxen. Ook zijn er gedragsregels, die dergelijke uitspattingen niet toestaan.

Buch meent dat hij op zijn gehuurde terrein zelf mag weten wat hij doet. Mocht de 06-exploitant toch een uitzending vanuit Gelredome beginnen dan kan de gemeente de politie inschakelen, omdat Buch geen vergunning heeft voor het onderhouden van een seksinrichting.

/NETVitesse steekt stokje voor internet-orgie