AMSTERDAM - Apotheker Otten en collega Van den Berg van apotheek De Vriendschap in Emmen gaan als hun klanten daarom vragen zelf bij de coffeeshop marihuana halen, zo schrijft de Telegraaf. De apothekers willen hiermee hun klanten tegemoet komen die zelf niet naar een coffeeshop durven of kunnen gaan.
De Vriendschap

Bekijk video

"Veel ouderen durven zelf niet naar de coffeeshop, dus dan halen wij de marihuana voor deze mensen uit de coffeeshop. De klant betaalt gewoon het bedrag aan ons wat wij betalen aan de coffeeshop. Het is een vriendendienst", vertelt Van den Berg.

Sinds 1998 verstrekken de apothekers marihuana aan klanten. "Op dit moment halen wij voor twee klanten marihuana uit de coffeeshop. Maar dit aantal wisselt sterk," zo vertelt Van den Berg. "Als apotheker mogen wij geen marihuana verstrekken, ook niet op doktersrecept. Dat is natuurlijk best krom, want in de apotheek liggen de meest gevaarlijke medicijnen, maar geen marihuana."

Mensen met multiple sclerose, kanker- en aidspatiënten kunnen baat hebben bij marihuana. "Marihuana wordt onder andere gebruikt bij ernstige misselijkheid om de eetlust op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan sterk vermagerde mensen na een chemokuur. Ook bij mensen die een spasme hebben kan marihuana goed helpen."

Apotheekprijs

In september won de Emmense apotheek de Nederlandse Apotheekprijs 2001. De Nederlandse Apothekersprijs wordt toegekend door apothekersorganisatie
KNMP

/NIEUWSBorst voor marihuana als medicijn