UTRECHT - Het treinverkeer tussen Eindhoven en Venlo heeft de komende dagen flink last van vertragingen. Dat is het gevolg van een botsing van een auto met een trein zaterdag aan het begin van de avond, waarbij een schakelkast volledig werd vernield. Bij het ongeval vond een jongen van dertien de dood.

De bouw van een nieuwe schakelkast kost enkele dagen en misschien wel weken, aldus een woordvoerder van ProRail verkeersinformatie zondag.

Tussen Venlo en Eindhoven moeten reizigers rekening houden met een vertraging van een half uur tot een uur. De intercity's tussen Venlo en Eindhoven rijden voorlopig niet.

De stop- en goederentreinen moeten op dit traject tussen Deurne en Horst-Sevenum ruim 10 kilometer langzaam rijden omdat enkele overwegen in de buurt van America en wisselseinen door de storing zijn uitgeschakeld. Dit leidt tot vertragingen van vijftien tot dertig minuten. Deze overwegen zijn voorlopig voor alle verkeer gesloten.

De politie vermoedt dat de botsing is ontstaan doordat de auto weer optrok nadat een goederentrein voorbij was gereden, hoewel de bellen en de knipperlichten bleven werken. De auto kwam vervolgens in botsing met de stoptrein naar Eindhoven. De wagen werd tegen de schakelkast geworpen, die totaal werd verwoest. Bij het ongeval raakten een vrouw en een tweeling van dertien jaar, twee jongens, zwaar gewond. Een van de jongens is later aan zijn verwondingen bezweken, aldus een woordvoerder van de politie.