LISSE - De voormalige vice-president van de Verenigde Staten Al Gore fietste zondagmiddag op uitnodiging van de Keukenhof van Noordwijk naar Lisse om daar de Keukenhof te bezoeken. Hij maakte het fietstochtje samen met oud-ambassadeur van de VS Terry Dornbush onder grote belangstelling van diverse mediafotografen.
Keukenhof

Vlak voordat het gezelschap de Keukenhof bereikte, werd Gore echter door zijn veiligheidsmensen van zijn fiets geplukt en in de auto gestopt. Zo maakte de Keukenhof zondag bekend.

Reden voor paniek waren de toegestroomde mediafotografen die gedurende de hele route door de duinen- en bollenstreek vanachter bomen te voorschijn kwamen. Gore's veiligheidsmensen durfden het risico niet aan. Waar fotografen konden komen was ook ruimte voor terroristen.

Volgens voorzitter M. Jansen van de Keukenhof heeft Gore in het verleden meerdere vervelende bedreigingen aan zijn adres gekregen. Zijn beschermers willen dan ook geen enkel risico nemen. Jansen vond het jammer voor Gore dat hierdoor het geplande bezoek aan de bloemententoonstelling niet kon doorgaan. "Wij krijgen er niet minder bezoekers door. Voor Gore moet het toch wel een grote teleurstelling zijn geweest. Maar in ieder geval heeft ie toch nog een leuk fietstochtje gemaakt."