ZEEWOLDE - Staatsbosbeheer zet stroomdraden in om naturisten te beschermen tegen een loslopende kudde koeien en stieren in het Hulkesteinse Bos in het Flevolandse Zeewolde. Dat heeft districtshoofd L. Kragt vrijdag gezegd. De beesten zijn de bewoners van het nabijgelegen naturistenpark Flevo-Natuur tot last.

Staatsbosbeheer wil naar aanleiding van diverse klachten binnen twee weken stroomdraden langs de enige toegangsweg naar het naturistenpark neerzetten. Sommige naaktrecreanten durven daar nu niet langs, omdat de dieren geregeld de doorgang blokkeren. Al langere tijd gold een tijdelijk hondenverbod, omdat de kudde uit bescherming van de eigen kalveren enkele honden had belaagd.

Kragt benadrukt dat Staatsbosbeheer samen met de eigenaar van de koeien en stieren een definitieve oplossing zoekt. Die particuliere boer heeft de kudde volgens Kragt te groot laten groeien. Hij zegt dat voor volgend voorjaar vooral het aantal stieren omlaag moet, omdat zij onderling om de vrouwtjes vechten. "Nu ingrijpen zou voor nog meer onrust zorgen bij de dieren. Gelukkig loopt de graasvergunning voor dit jaar in oktober af.''