AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft nog geen spoor van de daders van de schietpartij waarbij donderdag de 55-jarige Egyptenaar Mounir Barsoum om het leven kwam. Kort na het incident werden twee verdachten aangehouden, maar zij zijn na verhoor heengezonden, aldus een woordvoerder van de politie vrijdag.

Bij de schietpartij op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam-West raakte de 12-jarige dochter van Barsoum zwaar gewond. Zij ligt nog op de intensive care. Haar toestand is inmiddels wel stabiel. Dat heeft politiewoordvoerder Remco Gerretsen vrijdag laten weten.

Het signalement van de schutter en zijn kompaan werd onmiddellijk verspreid onder het politiepersoneel. Op basis daarvan werden twee verdachten aangehouden, maar zij bleken in de loop van de dag niet het gezochte duo.

Ontkomen

Bij de reeks van liquidaties de afgelopen jaren in Amsterdam wisten de schutters vrijwel altijd te ontkomen. Meer dan eens ontkwamen zij op motors, brommers of scooters. Vaak zijn de voertuigen het laatste spoor dat de daders achterlaten.

Mounir Barsoum, bijgenaamd Adel, was de broer van Magdi Barsoum. Deze laatste werd in maart 2002 geliquideerd in de Bloedstraat in Amsterdam, nabij de Nieuwmarkt. De broers runden samen de coffeeshop annes café Bar Red Light op de Amsterdamse wallen. Beiden waren bekenden van de politie.