UEDEM - Bij een ongeluk vlak over de Duitse grens bij Uedem zijn donderdagavond twee Nederlanders om het leven gekomen. Het gaat om een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man. Zes andere Nederlanders raakten zwaar gewond. Een van hen verkeert in levensgevaar. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse politie bekendgemaakt.

De slachtoffers waren samen met acht andere Nederlandse vrienden in twee busjes voor hun vakantie op weg naar Roemenië. Ze reden op de A57 richting Keulen toen het voorste busje bij hoge snelheid plotseling een auto inhaalde.

De bestuurder van het achterste busje zag de hindernis te laat en verloor de macht over het stuur. De volgeladen bus ging slingeren en sloeg over de kop. De inzittenden van de voorste bus bleven ongedeerd.

Overstuur

Een woordvoerder van de politie kon vrijdagochtend niets zeggen over de exacte verwondingen van de slachtoffers. De inzittenden van de voorste bus zijn volgens hem erg overstuur en zijn opgevangen door hulpverleners. Volgens de ANWB-Alarmcentrale keren zij in de loop van vrijdag terug naar huis. Inmiddels is familie van hen naar Duitsland afgereisd.

Een arts van de ANWB informeert nog naar de toestand van de slachtoffers in het ziekenhuis. Naar aanleiding daarvan bekijkt de alarmcentrale wanneer en hoe zij naar Nederland terug kunnen keren.