DEN HAAG - Hevig onweer heeft maandagavond en dinsdagmorgen op verschillende plaatsen het treinverkeer ontregeld. Op het traject Haarlem en Leiden en Haarlem en Zandvoort ligt het treinverkeer stil. Ook in de omgeving van Den Haag en Uitgeest rijden geen treinen, net als tussen Middelburg en Arnemuiden.

In en rond Den Haag zorgde het noodweer voor storingen in elektrische installaties en stroomden rioleringen over.

Tram

Volgens een woordvoerster van de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM) trof de bliksem de bovenleiding van de tram, waardoor enkele lijnen tijdelijk buiten werk waren. De regionale zender
Radio TV West

In
Schipluiden

Deventer

Problemen op het spoor deden zich ook voor in Deventer. Een blikseminslag veroorzaakte daar maandagavond een stroomstoring, waardoor het niet meer mogelijk was de seinen en wissels te bedienen.

Duizenden reizigers waren daarvan de dupe. In de loop van dinsdagochtend was er weer zeer beperkt treinverkeer mogelijk. De Nederlandse Spoorwegen zetten in Deventer en op veel andere problematische trajecten bussen in om de treinreizigers verder te vervoeren.

Files

De files op snelwegen in de Randstad duurden langer dan normaal door het onweer. Tijdens de buien stond er veel water op de wegen, vooral op lager gelegen delen, onder viaducten en in tunnels. Daardoor reed het verkeer noodgedwongen rustiger, zei een woordvoerder van het verkeersinformatiecentrum TIC. Op sommige plaatsen was het zicht tijdens buien ook erg slecht.

/NIEUWSBliksem zorgt voor lange treinstoring bij Deventer