ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 26-jarige man uit Vlaardingen heeft woensdag bekend acht mensen en een woning met een luchtdrukwapen te hebben beschoten. Dit maakte de politie donderdagmiddag bekend. Van vier beschietingen in Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Zevenhuizen zijn de slachtoffers bekend.

Een 60-jarige wielrenner uit Bodegraven, een 43-jarige Amsterdammer die aan een abri werkte, en een 46-jarige Zevenhuizenaar raakten gewond. In Waddinxveen schoot de man een -jarig jongetje in een rubberbootje in de vingers. De jongen werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

De verdachte gaf tijdens het verhoor toe regelmatig vanuit zijn auto op willekeurige passanten te schieten en biechtte nog eens vier incidenten in Rotterdam en de beschieting van een woning in Vlaardingen op. Hij noemde baldadigheid als motief voor zijn acties.

Tijdens de arrestatie nam de politie een luchtdrukgeweer in beslag. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie. De politie verwacht binnenkort een tweede verdachte aan te houden, die samen met de verdachte opereerde.