PARIJS - De politie van de Franse stad Nanterre heeft geen strafbare feiten begaan bij het verhoor van de man die daar op maart een bloedbad aanrichtte in het gemeentehuis.

De verdachte, de 33-jarige Richard Durn, pleegde de dag na de slachting zelfmoord door tijdens een verhoor uit het raam van de vierde verdieping van het politiebureau te springen.

Het Franse ministerie van Justitie deelde zaterdag mee dat het na twee onderzoeken tot de conclusie is gekomen dat de politie niets te verwijten valt. Er komt geen vervolging.

Bij de schietpartij in het gemeentehuis kwamen acht gemeenteraadsleden om het leven. Er vielen negentien gewonden. De overlevenden en nabestaanden eisten een uitvoerig onderzoek naar de zelfmoord nadat de justitie uit een voorlopig onderzoek had geconcludeerd dat de politie niet vervolgd hoefde te worden.

Sommige Fransen vinden het wel een mooie oplossing dat Durn een eind aan zijn leven heeft kunnen maken. Maar anderen zijn bevreesd dat zijn dood een eind maakt aan het onderzoek hoe Durn de strenge Franse wapenwetgeving heeft kunnen omzeilen. De plaatselijke prefectuur heeft nog niet kunnen uitleggen waarom zij Durn een wapenvergunning heeft gegeven hoewel bekend was dat hij zich herhaaldelijk schuldig had gemaakt aan bedreigingen.

Ook is niet duidelijk waarom de overheid geen actie heeft ondernomen toen Durns vergunning in 2002 verliep en hij geen actie nam om die te verlengen.

/NIEUWSSchutter Franse gemeenteraad pleegt zelfmoord (video)