AMSTERDAM - Bij een schietpartij op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam-West is donderdagmiddag de 55-jarige Mournir Barsoum doodgeschoten. Zijn 12-jarige dochter raakte gewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Beiden zaten in een donkerblauwe auto toen ze onder vuur werden genomen. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De Egyptische broers Magdi en Mounir Barsoum zijn beruchte criminelen. Magdi werd in maart 2002 doodgeschoten in de Amsterdamse Bloedstraat. De beruchte drugshandelaar Magdi Barsoum werkte vanaf de jaren tachtig veel samen met maffiabaas Klaas Bruinsma en verkocht grote hasjpartijen aan Sam Klepper. Bruinsma werd in 1991 doodgeschoten, Klepper in 2000.

Tienermeisje

Volgens de politie stond de auto, met Nederlands kenteken te wachten voor een stoplicht, toen een bromfiets met twee jongens erop naast de auto stopte. Toen de bestuurder optrok, stapte de bijrijder van de bromfiets af en schoot een aantal keer gericht op Barsoum. De al rijdende auto kwam tegen de paal van een ander stoplicht tot stilstand. Zijn 12-jarige dochter zat op de passagiersstoel.

Volgens een ooggetuige kwamen de daders op een scooter aanrijden. "De jongen die achterop zat, stapte af en vuurde zo'n tien kogels op de voorruit en zijruit af. Die waren allemaal raak. Daarna gingen beide jongens er op de scooter vandoor", aldus de ooggetuige.

De politie heeft de wijde omgeving afgezet en een politiehelikopter ingezet om de mannen op te sporen. Enkele mensen die aan het signalement van de daders voldoen, zijn in de omgeving aangehouden. Daarmee is niet gezegd dat zij daadwerkelijk de schutters zijn, aldus de politie.