LONDEN - Westminster Hall, waar de overleden Britse koningin-moeder ligt opgebaard, is tot zes uur zaterdagochtend (Britse tijd) opengebleven om alle wachtenden in staat te stellen de Queen Mum de laatste eer te bewijzen.

Bekijk video

Om acht uur ging Westminster Hall weer open. Toen stond er al een lange rij wachtenden, die zich al voor half zeven was gaan vormen, meldde de BBC.

Zeker 30.000 mensen hebben vrijdag urenlang in de rij gestaan om Westminster Hall in te kunnen. Sommigen moesten zes uur wachten. De organisatoren waren blijkbaar verrast door de enorme belangstelling. Zij hadden erop gerekend dat een vier uur durende openstelling voldoende zou zijn.

Queen Mum ligt tot en met maandag opgebaard in Westminster Hall. Haar kist staat op een ruim twee meter hoge katafalk. De kist is bedekt met de standaard van de koningin-moeder is gedrapeerd. Daarop liggen haar kroon met de Koh-i-Noor-diamant en een krans van haar dochter, de huidige Britse vorstin.

Camilla Parker Bowles, de vriendin van de Britse kroonprins Charles, is uitgenodigd voor de uitvaartdienst van de koningin-moeder. Buckingham Palace heeft dat zaterdag bevestigd. Parker Bowles komt volgens de mededeling als 'vriendin van de koningin-moeder'. Dat is een opmerkelijke formulering omdat de Queen Mum de relatie tussen de gescheiden Parker Bowles en Charles altijd heeft afgekeurd.

/NIEUWSKoningin-moeder in rouwstoet naar Westminster Hall