MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag voor de rechtbank in Maastricht drie maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 240 uur geëist tegen de 61-jarige Alouis S. uit Voerendaal. Het OM acht bewezen dat de verdachte, directeur van Beautycenter Heerlen, ontuchtige massage en naakt bijles gaf aan zijn cursisten.

Tegen de 36-jarige medeverdachte Ilona S. uit Heerlen eiste justitie een taakstraf van 240 uur. De vrouw werkte ook bij het schoonheidscentrum en maakte zich volgens het OM eveneens schuldig aan het geven van ontuchtige massage en naakte bijles.

Lichaamsverzorging

In totaal hebben zes cursisten aangifte gedaan van ontucht, die plaatsvond in de periode 2000-2003. Zij kregen bijlessen om hun examen lichaamsverzorging te halen. De verdachten verzorgden bloot die lessen en trokken gedurende de massage ook de lingerie van de verbouwereerde vrouwen uit.

De vrouwen moesten ook de twee verdachten masseren, waarbij ook de schaamstreek en de penis van A.S. werd aangeraakt. Als ze dat niet wilden, leidde hij de hand van de cursisten naar en tegen zijn schaamdelen. Ook werd door de twee verdachten borstmassage gegeven en moesten de vrouwen de borsten van I.S. masseren.

Spijt

De twee verdachten betuigden voor de rechtbank hun spijt. De vrouw is psychisch ingestort en verklaarde dat A.S. haar volledig in haar macht had. Volgens haar raadsman is zijn cliënte slachtoffer. Zij zou na haar eigen opleiding de ontuchtige massage van de docent hebben verdrongen, mede omdat ze in haar vroege jeugd mogelijk seksueel is misbruikt.

Ook A.S. kon zich niet alles meer herinneren. "Uit de aangiften blijkt dat ik te ver ben gegaan. Als ik naar de gevangenis moet, is dat het einde van alles: van mij, mijn gezin, mijn zaak, mijn leven."

De rechtbank doet op 21 juli uitspraak in de zaak van I.S.. De zaak van A.S. is aangehouden, omdat een aantal vorderingen van de slachtoffers zoek was.