BREDA - De rechtbank in Breda heeft woensdag de 24-jarige M.B. uit die stad veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het doden van haar pasgeboren baby. De vrouw moet daarnaast deelnemen aan een begeleidwonenproject.

De Marokkaanse vrouw raakte vorig jaar ongewenst zwanger. Omdat haar familie haar drie jaar geleden verstootte wegens de geboorte van haar dochtertje uit een eerdere relatie, hield ze de zwangerschap zo lang mogelijk geheim. "Ik wilde niet weer de confrontatie aangaan met mijn familie, ik was bang", vertelde ze tijdens de rechtszitting twee weken geleden. "In onze cultuur is het een schande als je ongehuwd een kind krijgt."

Schuur

Eind oktober vorig jaar beviel B. van een zoontje terwijl ze in bad zat. Ze zou onwel zijn geworden, waardoor ze de navelstreng stuktrok. Het jongetje overleed volgens het medisch rapport door bloedverlies en door inname van water. Na drie dagen deed de vrouw het lijkje in een tas en nam de trein naar familieleden in Breda, waar ze het kind in een schuur verstopte. Na een anoniem telefoontje vond de politie het lijkje.

De rechtbank vindt dat de vrouw nalatig heeft gehandeld. Door haar schuld is het kind volgens de rechtbank overleden.