TIEL - Motel Tiel van horecabedrijf Van der Valk gaat gedeeltelijk weer open. Daarover heeft het hotel vrijdag met de gemeente Tiel overeenstemming bereikt. Van der Valk wil het hotelgedeelte en de bar op 10 april weer openen, het restaurant blijft voorlopig gesloten.

De gemeente heeft als voorwaarde gesteld dat aan alle bouwtechnische eisen moet zijn voldaan. Ook moet de brandveiligheid in orde zijn. Het onafhankelijk bouwtechnisch bureau ABT, de brandweer en bouw- en woningtoezicht zullen controleren of Van der Valk aan alle eisen voldoet.

Woensdag bleek nog dat Van der Valk zonder bouwvergunning was begonnen aan aanpassingen in het hotel. Het bedrijf wil het zwembad ombouwen tot een restaurant en ontbijtzaal. Vorige week vrijdag liet de gemeente de werkzaamheden stilleggen. Volgens de gemeente heeft het hotel de benodigde bouwvergunning inmiddels aangevraagd. Zodra de vergunning is verleend mag het hotel doorgaan met de verbouw.

Werknemers

Als het hotel weer open gaat, kunnen veertig van de circa honderd vaste werknemers van Hotel Tiel weer aan de slag. De overige zestig krachten zijn tijdelijk bij andere vestigingen van Van der Valk ondergebracht. "We doen er alles aan om ontslagen te voorkomen", aldus een woordvoerder.

Hotel Tiel ging op 15 maart dicht omdat de constructie van het restaurant onveilig bleek te zijn. Op 10 februari stortte het parkeerdek van het hotel in, waarna bleek dat er sprake was geweest van een foute bouwconstructie. Bij de instorting vielen geen gewonden.

/NIEUWSVan der Valk begint aan verbouwing zonder vergunning