AMSTERDAM - Hongerige kangoeroes maken de straten van de Australische hoofdstad Canberra onveilig. De milieudienst van de stad heeft inwoners woensdag opgeroepen de dieren met rust te laten om te voorkomen dat er gewonden vallen. De kangoeroes, die leven van gras, trekken vanuit het uitgedroogde platteland de stad in, waar in parken dankzij bewateringssystemen nog wel groenvoer te vinden is.

Vorige week berichtten de kranten over twee vrouwen die in een park door een kangoeroe waren aangevallen. Een van de twee vertelde dat het buideldier haar hond had verdronken in een vijver. De hond was daarin aan het zwemmen toen de kangoeroe te voorschijn kwam en de hond met zijn achterpoten onder water hield "terwijl wij machteloos toekeken", aldus de vrouw tegen The Canberra Times.

Het is niet gebruikelijk dat kangoeroes mensen aanvallen. Volgens onderzoeker Guy Ballard is het aantal kangoeroe-aanvallen van vorig jaar op een hand te tellen. "Maar een mannetjeskangoeroe kan zo groot worden als een gemiddelde man dus als er een conflict is, kan het gebeuren dat mensen gewond raken", aldus Ballard.