SINT-AGATHA - De politie heeft woensdag een 16-jarige jongen uit Cuijk aangehouden, omdat het vermoeden bestaat dat hij is betrokken bij een dodelijke steekpartij in het Brabantse Sint-Agatha. Daarbij is begin mei de 43-jarige eigenaar van camping De Messenmaker om het leven gekomen. Welke rol de jongen precies heeft gespeeld, moet nog blijken. Een woordvoerster van de politie heeft dit woensdag meegedeeld.

Het slachtoffer, A. van Rossum, heeft vermoedelijk twee inbrekers op heterdaad betrapt waarna een worsteling ontstond. Het slachtoffer is daarbij doodgestoken. De politie beschikt volgens de woordvoerster over een DNA-profiel van de dader. De verdachte heeft nog geen verklaring afgelegd.

De jongen is aangehouden in zijn ouderlijke woning. Onder leiding van een rechter-commissaris is daar ook huiszoeking verricht. Of dat iets heeft opgeleverd, wil de politie niet zeggen. Na de steekpartij heeft de politie op de camping onder meer een schoen en een petje gevonden, vermoedelijk van de dader.

Bij de inbraak in verschillende caravans op de camping zijn diverse spullen buitgemaakt. De politie is daar nog steeds naar op zoek. Het gaat onder meer om een skelter en een elektromotor.