BORDEAUX - De Franse justitie is een onderzoek begonnen naar geknoei met oude prestigieuze wijnen uit de Bordeaux-streek. Een Belgische wijnhandelaar wordt ervan verdacht tegen de regels in wijnen van honderd jaar oud te hebben gemengd met jongere soorten.

De politie heeft nog geen compleet beeld van de fraude. Ze heeft een aantal beroemde chateaux bezocht, waaronder die van Margeaux, Petrus, Cheval-Blanc, Lafite en Mouton-Rothschild. De politie stuitte op een aantal wijnen die niet in orde bleken te zijn. Dat was vooral het geval bij flessen Chateaux Margeaux en Lafitte. De wijnen bleken niet uit 1900 te stammen, maar uit de periode na 1950.

Arrestatiebevel

Tegen de Belg werd in oktober een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. In februari werd hij in Nederland ondervraagd en vervolgens uitgeleverd aan Frankrijk. De man heeft in diverse media toegegeven dat hij inderdaad oude wijnen met jongere heeft aangelengd, iets wat volgens hem wel vaker voorkomt omdat de wijnen daar beter en krachtiger van zouden worden.