ZOETERMEER - Omstanders hebben dinsdagmorgen op de oever van recreatieplas Noord Aa het lijk gevonden van de 17-jarige Zoetermeerder die sinds zaterdagmiddag werd vermist. Dat meldde een woordvoerder van politie Haaglanden.

De jongen was zaterdag met drie vrienden aan het waterfietsen op de plas in zijn woonplaats. Twee van hen sprongen voor de grap in het water. De twee anderen gingen verder en ontdekten pas na enige tijd dat slechts een vriend hen volgde.

Brandweer en politie zetten de afgelopen dagen reddingsboten, duikers, sonarapparatuur, speurhonden en een helikopter in. Desondanks waren het omstanders die het stoffelijk overschot dinsdagochtendrond 9.15 uur vonden op een van de oevers van de Noord Aa.

Moeilijk zoeken

De politie zei maandag al dat de recreatieplas een moeilijke plek is om te zoeken. De diepte varieert er van zes tot twintig meter. Het is verder volgens de woordvoerder gebruikelijk dat een stoffelijk overschot eerst zinkt en na drie of vier dagen weer boven komt drijven. Omdat de jongen een onnatuurlijke dood is gestorven, verricht het forensisch instituut NFI sectie op het lichaam.

Familieleden van de jongen waren erbij toen de dode werd gevonden. Zijn ouders en andere verwanten zijn sinds zaterdag onafgebroken bij de zoektocht aanwezig geweest, aldus de woordvoerder.

De moeder zei maandag tegen een verslaggever van de regionale zender RadioWest dat de jongen niet kon zwemmen. De politie deed daarover geen mededelingen. Zij heeft de drie andere jongens gehoord over het ongeval. Deze gesprekken leverden volgens de politiezegsman geen informatie op die zij kon gebruiken bij de zoektocht.

/NIEUWSZeven mensen verdrinken tijdens weekeinde