KERKRADE/DETMOLD/MAASTRICHT - De remvoeringen van devrachtwagen, die anderhalve week geleden zich in een winkel inKerkrade boorde, waren volledig versleten. Dat blijkt volgens hetOpenbaar Ministerie (OM) in het Duitse Detmold uit onderzoek naarde technische staat van de vrachtwagen. Dat meldde de WDR-televisiedinsdagavond.

De Maastrichtse persofficier van justitie A. Rogier zei ditbericht nu formeel nog niet te kunnen bevestigen. Wel zei ze dathet OM in Maastricht een rechtshulpverzoek aan de Duitse justitieheeft gedaan voor een strafrechtelijk onderzoek bij de ondernemingdie eigenaar is van de verongelukte vrachtwagen.

Leek

Volgens het Duitse OM kon een leek zien dat de remmen totaalversleten waren. Justitie is volgens het OM in Detmold al begonnenmet een strafrechtelijk onderzoek tegen de verantwoordelijke firmauit Bad Salzuflen, eigenaar van de vrachtwagen.

Deze firma heeft in totaal 75 vrachtwagens op de weg. Justitieheeft ook de chauffeurs van deze vrachtwagens gevraagd naar detechnische onderhoudsstaat van hun voertuigen. De verongeluktevrachtwagen was nog in april door de keuring gekomen.

Raadsel

Hoe de remmendan in zo'n korte tijd afgesleten konden zijn, is vooralsnog eenraadsel. Justitie onderzoekt ook of de keuring wel volgens hetboekje is verlopen.

Bij het ongeval in Kerkrade kwamen drie mensen, onder wie dechauffeur van de vrachtwagen, om het leven.