DEN HAAG - De politie Haaglanden heeft het voormalig hoofd van de beveiliging van het Koninklijk Huis aangehouden. De persofficier van justitie van Den Haag heeft de arrestatie van de medewerker van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdag bevestigd.

De politie Haaglanden startte in februari een onderzoek naar de man, nadat een schoonmaakster tegen hem aangifte had gedaan van aanranding en verkrachting. De vrouw werkte voor een schoonmaakbedrijf dat onder meer een vestiging van de divisie koninklijke en diplomatieke beveiliging in de Oranjestraat in Den Haag schoonhield. Volgens de schoonmaakster is zij tussen vorig jaar september en november verschillende keren door de man misbruikt. Het misbruik zou zowel in de Oranjestraat als bij de vrouw thuis hebben plaatsgevonden.

De man is vorige maand al opgepakt, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft de arrestatie tot nu toe stilgehouden. De verdachte was tot begin dit jaar hoofd van de afdeling koninklijke beveiliging van de divisie koninklijke en diplomatie beveiliging. Hij is nog wel aan het KLPD verbonden.