AMSTERDAM - Gehandicapten en scholieren van het speciaal onderwijs gaan mogelijk moeite krijgen om op hun bestemming te komen. De busjes die hen vervoeren moeten tegenwoordig bestuurd worden door mensen met een nieuw taxirijbewijs. Dat rijbewijs is lastig om al dan niet op tijd te behalen.

Chauffeurs die minder dan drie jaar in een taxi rijden moeten zo'n rijbewijs halen. Volgens Koninklijk Nederlands Vervoer Taxi (KNV Taxi), de brancheorganisatie, is het voor de vele herintreders en parttimers die met de busjes rijden veel moeilijker om zo'n test af te leggen. Dat moet bovendien binnen anderhalf jaar gebeuren. Veel mensen haken af wanneer ze dat horen, schrijft het Algemeen Dagblad.

Secretaris Hubert Andela van KNV Taxi beweert dat sommige delen van het examen niet op chauffeurs van het speciale vervoer van toepassing zijn. Zo moet een gewone taxichauffeur alle straten in zijn stad moeiteloos weten te vinden. Iemand die in het speciale vervoer werkzaam is, heeft een vaste route. Dit onderdeel van het examen zou voor hem of haar zinloos zijn. Andela vindt dat de regels voor chauffeurs in het speciale vervoer daarom niet moeten veranderen.