RIJSWIJK - De Fransman Michel Fourniret heeft bekend negen moorden te hebben gepleegd. De slachtoffers zijn acht meisjes en jonge vrouwen en een automobilist die Fourniret langs de autosnelweg A6 zou hebben doodgeschoten om even aan geld te komen. De moorden zijn vanaf eind jaren '80 voornamelijk in ver uiteenliggende plaatsen Frankrijk gepleegd.

Hieronder volgt een overzicht van de slachtoffers over wie Fourniret een bekentenis heeft afgelegd:

Isabelle Laville, een 17-jarig Frans meisje, dat in december verdween in Auxerre, op weg van school naar huis.

Fabienne Leroy (20) uit Frankrijk die in 1988 zoekraakte in Mourmelon. Haar lichaam is in een nabijgelegen bos gevonden.

Jeanne-Marie Desramault, een Franse studente. Ze verdween toen ze 22 jaar was in 1989 van het station in Charleville-Mézière. Fourniret zat achter haar aan omdat ze er 'elegant en maagdelijk' uitzag.

Elisabeth Brichet, uit België. Ze werd als 12-jarige in 1989 ontvoerd vanuit een plaatsje bij het Belgische Namen, nadat ze bij een vriendinnetje had gespeeld. Fourniret heeft bekend haar te hebben verkracht en later gewurgd. Bij het kasteel van Fourniret zijn dit weekeinde vermoedelijk de lichamen van Desramault en Brichet gevonden.

Natacha Danais, een Frans meisje van 13 jaar dat in november voor het laatst is gezien en in West-Frankrijk is vermoord.

Farida Hellegouarche, de vriendin van een leidinggevende van de extreem-linkse organisatie Action Directe. Hij vermoordde de vrouw in 1990 nadat de Action Directe-leider hem de oorlogskas van de organisatie had toevertrouwd.

Céline Saison (18). Ze verdween in mei 2000 in Sedan. Haar lichaam is gevonden in België.

Manyana Thumpong (18), verdween in 2001 in Charleville-Mézières in het noorden van Frankrijk. Ook haar lichaam is gevonden in België.

Medio jaren '80 heeft Fourniet een man gedood bij een roofoverval in Frankrijk. Zijn identiteit is niet bekend.

Dan is er nog een 16-jarig meisje dat volgens Fournirets vrouw, Monique Olivier (55), bij het echtpaar als au pair had gewerkt. Volgens Olivier is ze in 1993 vermoord. Haar naam is niet bekend. Fourniret heeft deze moord niet toegegeven.