BEIROET - De Libanese minister van Buitenlandse Zaken heeft zondag de bevestiging van de dood van de Amerikaans-Libanese marinier Wassef Ali Hassoun ingetrokken. Eerder die dag maakte een functionaris van het departement bekend dat de man zou zijn omgebracht door zijn gijzelnemers.

"Alles dat we tot nog toe hebben is de verklaring van de betrokken groepering. Als het wordt bevestigd is het een daad in strijd met elk geloof'', aldus minister Jean Obeid tegen de Arabische nieuwszender Al-Jazeera.

Contact

"Onze zaakgelastigde in Irak heeft contact met elementen die in indirect contact staan met deze groepering'', aldus de bewindsman. De Libanese diplomaat zou van zijn contacten te horen hebben gekregen dat Hassoun zaterdag is geëxecuteerd door Ansar al-Sunna. Een functionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte eerder op de dag bekend dat consul Hassan Hijazi de dood had bevestigd. De diplomaat zou daarbij hebben verklaard niet te weten wanneer de moord plaatshad.

De militante groepering Ansar al-Sunna maakte zaterdag bekend dat zij de marinier hadden onthoofd. Binnenkort zal er volgens de groep een video openbaar worden gemaakt waarop te zien is hoe de gijzelaar wordt omgebracht.

De Amerikaanse strijdkrachten in Irak maakten zondag bekend nog over onvoldoende overtuigende bewijzen te beschikken dat Hassoun zou zijn geëxecuteerd. De zoektocht door mariniers naar hun ontvoerde collega gaat dan ook gewoon door. "Ze zijn optimistisch en blijven ervan overtuigd dat hij nog altijd in leven is'', verklaarde een militaire functionaris