DONCHERY - Speurders van de Franse en Belgische justitie hebben zaterdagavond het stoffelijk overschot gevonden van een tweede slachtoffer van seriemoordenaar Michel Fourniret. Het gaat vermoedelijk om de Belgische Elisabeth Brichet, die in 1989 op -jarige leeftijd bij Namen verdween, zo deelde de Franse procureur Charpenel mee.

Eerder op zaterdag werd al het lichaam gevonden van de 22-jarige Franse studente Jeanne-Marie Desramault, die eveneens in 1989 werd ontvoerd. De stoffelijke overschotten zijn gevonden op het terrein van het kasteel Sautou in Donchery in het noorden van Frankrijk. Het kasteel behoorde ooit aan Fourniret toe.

De seriemoordenaar bekende afgelopen week negen moorden te hebben gepleegd. Samen met zijn vrouw Olivier gaf hij zaterdag aanwijzingen over de begraafplaats van Brichet en Desramault.

Staat van beschuldiging

Fourniret en zijn echtgenote Monique Olivier werden zaterdag in Noord-Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld. Een Belgische aanklager zei dat de twee worden vervolgd wegens ontvoering en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het slachtoffer waar de aanklager uit België over gaat is het 12-jarige meisje Elisabeth Brichet dat bij Namen eind 1989 is verdwenen.