SEDAN/BRUSSEL/PARIJS - De van een reeks moorden verdachte Franseman Michel Fourniret is zaterdag aangekomen bij een Noord-Frans kasteeltje dat hij eerder bezat. Zijn eveneens in België aangehouden echtgenote, Monique Olivier, is ook naar het kasteeltje van Sautou overgebracht. De gendarmerie heeft laten weten dat inmiddels twee mogelijk vindplaatsen "met precisie" zijn aangewezen.

De Franse en Belgische justitie hopen dat met de aanwijzingen van de verdachte de begraafplaats wordt gevonden van zeker twee van Fournirets slachtoffers in de nabijheid van het kasteel. Dat staat enkele kilometers van de Belgische grens, even ten noordwesten van de Franse plaats Sedan. De opgravingen beginnen zaterdag.

De Neus

De Belgische en Franse autoriteiten hebben specialisten gestuurd om eventuele stoffelijke resten te identificeren. Zo is de Belgische specialist Joan de Winne ter plaatse. Zijn deskundigheid als lid het federale identificatieteam leverde hem de bijnaam Joan De Neus op.

De omvang van Fournirets misdaden is vooralsnog onduidelijk omdat veel slachtoffers vooralsnog niet zijn teruggevonden. Twee moorden die Fourniret heeft bekend, werden aan andere moordenaars toegeschreven.

Monster

De verdachte, die zaterdag bijvoorbeeeld door de krant le Figaro tot het Monster van de Ardennen werd bestempeld, heeft verklaard dat twee van zijn slachtoffers bij het kasteel zijn begraven.

Het gaat om de 22-jarige Franse studente Jeanne-Marie Desramault die voor het laatst is gesignaleerd voor het station van Charlevile-Mézières in juni 1989. En verder het 12-jarige Belgische meisje Elisabeth Brichet dat in december 1989 niet ver van haar huis in Saint-Servais bij Namen werd ontvoerd en spoorloos verdween.