PARIJS/DINANT - De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret heeft bekend dat hij een automobilist op een parkeerplaats in Bourgogne heeft vermoord. Dat heeft de procureur-generaal in de Franse stad Reims vrijdag gezegd.

Eerder bekende de 'Franse Dutroux' al de moord op acht vrouwen en meisjes. De vrouw van Fourniret, de 55-jarige Monique Olivier, zei vrijdag in het Belgische Dinant dat een 16-jarig meisje dat bij het echtpaar als au pair in dienst was, in 1993 werd vermoord. Het meisje ligt volgens Olivier begraven bij Dinant, aldus de openbaar aanklager in die Belgische stad vrijdag.

De vrouw van de Fransman Michel Fourniret, blijft nog minstens een maand in de cel. Haar aanhouding is vrijdagochtend verlengd door de rechtbank van het Belgische Dinant.

Justitie

Justitie beschuldigt Monique Olivier ervan dat ze geen hulp heeft verleend aan de slachtoffers van haar echtgenoot. De vrouw had de politie twee weken geleden getipt over negen moorden die haar man zou hebben gepleegd. Dat zou in de jaren tachtig en negentig zijn gebeurd.

Justitie heeft de vrouw vrijdag onder meer ondervraagd over haar late onthullingen, aldus haar advocaat Pierre Barthélemy. Fourniret zelf zit inmiddels een jaar vast, omdat hij in België een meisje probeerde te ontvoeren