MADE - De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarige inwoner van Made (gem. Drimmelen) gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de 27-jarige Bredase Tinka van Rooij. De man is in verzekering gesteld.

Volgens een woordvoerder van de politie wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de dood van Tinka. Verdere informatie is niet vrijgegeven.

Moord

Tinka van Rooij werd sinds 26 mei vermist. Zij is op 9 juni dood in het water van de Biesbosch bij Werkendam gevonden. De politie gaat uit van moord. De politie werkt al een aantal weken met 25 rechercheurs aan de zaak. Over de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

De auto van de Bredase, een donkerblauwe Peugeot 206, is na haar verdwijning niet meer gezien. Ook een oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht leverde daarover geen bruikbare informatie op.

Relatieonderzoek

Het onderzoeksteam is nog volop bezig met het zogenaamde 'relatieonderzoek' van Tinka van Rooij. Zij had een grote vrienden- en kennissenkring. De politie wil niet zeggen of de verdachte tot die kring behoorde.