Het gezin Mulder denkt erover een proces te beginnen tegen de NOS vanwege de 'steniging-affaire'. Johanna Mulder, echtgenote van voetbalcommentator en columnist Jan Mulder, zegt deze week in Elsevier: "We hebben tegen elkaar gezegd: 'dit is zo doorzichtig beschadigend dat een proces tegen de NOS niet overdreven zou zijn'."

Jan Mulder zou bondscoach Dick Advocaat hebben gedemoniseerd. Hij zou in het televisieprogramma Villa BVD van RTL4 hebben gezegd dat Advocaat moest worden opgehangen, dan wel worden gestenigd.

Context

Volgens Mulder was de uitspraak ironisch bedoeld, wat uit de context moest blijken. Het NOS Journaal knipte die context er echter af en zond alleen de fragmenten uit waarin Mulder de woorden 'ophangen' en 'stenigen' uitsprak.

"De NOS heeft zijn zinnen afgeknipt. Dan krijgt zo'n uitspraak iets serieus, terwijl het alleen maar om het relativerende gaat", aldus Johanna Mulder.

Vrij

De hoofdredacteur van de NOS, Hans Laroes, stelt dat 'iedereen vrij is een proces te beginnen'. "Ik wacht de dagvaarding af."