De politie Limburg-Zuid gaat contact opnemen met de Belgische politie over de kindermoordzaak in Luik. Het Limburgse korps wil onderzoeken of er overeenkomsten zijn met een aantal vermissingen van kinderen in Limburg de afgelopen jaren. Dat heeft politiewoordvoerder René Keidener donderdag laten weten.

De Belgische justitie maakte woensdag bekend dat Michel Fourniret, een Franse boswachter, heeft bekend in Frankrijk en België zes meisjes te hebben vermoord. Zijn vrouw zei vorige week dat hij mogelijk negen meisjes heeft vermoord. In Frankrijk werd Fourniret eerder al veroordeeld voor kinderverkrachting.

Keidener benadrukt dat het gaat om een informele benadering van de politie in Luik en dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat Fourniret iets heeft te maken met de Limburgse kindervermissingen. "We willen gewoon wat informatie, zodat we weten wat zich heeft afgespeeld", aldus de woordvoerder.

Ten tijde van het onderzoek naar Marc Dutroux zocht de Limburgse politie ook contact met de Belgische collega's, maar dat leverde toen niets op.