BAGDAD/CINCINNATI - Het Amerikaanse leger heeft woensdag officieel bevestigd dat een van oorsprong Libanese, Amerikaanse marinier 21 juni is ontvoerd in Irak. Het slachtoffer, Wassef Ali Hassoun, was zondag te zien op een video-opname die de Qatarese nieuwszender al-Jazeera uitzond. De man werd door zijn ontvoerders bedreigd met de dood.

Aanvankelijk meldde het leger nog slechts dat hij werd vermist. Hassoun was erg in de war nadat hij een collega had zien omkomen door een granaatinslag.

Hij zou toen naar Libanon hebben willen gaan. Hassoun zou vervolgens zijn ontvoerd met behulp van Irakezen die beweerden hem bij zijn thuisreis te zullen helpen.

Vermoord

De executie van een andere ontvoerde Amerikaanse militair in Irak is nog steeds niet officieel bevestigd. Het leger heeft woensdag familieleden van Keith Maupin meegedeeld dat het vooralsnog niet mogelijk is vast te stellen dat hij door zijn ontvoerders is vermoord. Maupin werd 9 april ontvoerd in Irak.

Al-Jazeera zond begin deze week beelden uit van personen die beweerden dat ze hem doodschoten. Hun slachtoffer is evenwel niet te herkennen op de beelden en de Amerikaanse strijdkrachten hebben nog geen stoffelijk overschot gevonden.