BRUSSEL/GENT - In ziekenhuizen in Gent zijn zaterdagavond en zondag ongeveer honderd personen opgenomen, die onwel waren geworden na druggebruik tijdens het massale techno- en dance-evenement City Parade. Er zou niemand in levensgevaar verkeren. In totaal werden zaterdag tijdens de City Parade in de Gentse haven 450 personen behandeld, die problemen kregen door gebruik van xtc-pillen.

De politie van Gent heeft zo'n vijftig personen opgepakt die drugs gebruikten of verhandelden. Ze heeft daarbij enkele honderden pillen in beslag genomen.

Het megafeest trok volgens politie en stadsbestuur uiteindelijk ruim 180.000 deelnemers. De organisatoren houden het op 250.000 bezoekers. De strijd tegen drugs was een van de speerpunten in het beleid van politie en organisatie.

De City Parade vond zaterdag voor de vierde keer plaats in België, waarvan de tweede maal in Gent. Het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen, omdat de vergelijkbare Love Parade in Berlijn dit jaar is afgelast. Aan het feest namen ook diverse diskjockeys uit Nederland deel.