Maurice L. heeft maandag tijdens de eerste dag in het proces van de zogeheten zoutzuurmoorden bekend dat hij Alan Gergeri in 2009 heeft vermoord. 

De 22-jarige verdachte beweert dat hij tussen zijn veertiende en zeventiende levensjaar is misbruikt door het slachtoffer. Met die gedachte kon hij niet meer leven.

Daarom sneed hij de keel van de 24-jarige Irakees door en bewerkte hij hem met een pikhouweel.

Volgens L. gebeurde dat in een opwelling en was er van een plan geen sprake. De aanklager beweert echter dat er brieven zijn waarin de verdachte zijn moordplannen aankondigt.

Mohammed Al Jader

Het Sittardse gezin L. wordt er ook van verdacht de 29-jarige Mohammed Al Jader uit Schinveld te hebben doodgeschoten. De lichamen van zowel Gergeri als Al Jader zijn nooit teruggevonden, maar vermoedelijk opgelost in zoutzuur en door het riool gespoeld.

Al Jader was de vriend van dochter Rachelle. Hij zou telkens geld hebben geëist, omdat hij op de hoogte was van de criminele zaken van de familie.

L. en Rachelle behoren met zoon Michel, vader Hub en moeder Els tot de groep verdachten. Rachelle is voortvluchtig. Ron van K. zou hebben geholpen bij het wegwerken van het lijk van Al-Jader.

De moeder heeft gisteren bekend Al Jader  te hebben doodgeschoten.