DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft de 30-jarige V. W.uit het Duitse Kaarst woensdag wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van het doodrijden van een hoogzwangere vrouw. Ook acht ze hem niet schuldig aan de dood van het ongeboren kind. De rechtbank concludeert dat te weinig bekend is over de omstandigheden waaronder het ongeval plaatshad.

De verdachte botste eerste kerstdag vorig jaar op de snelweg Venlo-Eindhoven (A67) op de auto waarin de 26-jarige vrouw zat. W. was vermoedelijk onder invloed van harddrugs, maar bewezen is dat niet. De politie kon na het ongeval geen bloed bij de man afnemen omdat zijn armen vol gaatjes zaten van het spuiten van heroïne.

Wel is urine bij hem afgenomen, maar dit gebeurde zes uur na het verkeersongeluk. De rechtbank concludeert dat uit de urinetest niet is gebleken dat de man onder invloed was van drugs.

W. heeft bijna drie maanden vastgezeten. Na de zitting twee weken geleden schorste de rechtbank de voorlopige hechtenis. De officier van justitie had zes maanden cel en anderhalf jaar rijontzegging geëist.