TIEL - Horecabedrijf Van der Valk is in Tiel begonnen met een verbouwing van Hotel Tiel zonder bouwvergunning of een goedgekeurd plan van aanpak. Dat stelt de gemeente Tiel na controles. De werkzaamheden zijn afgelopen vrijdag neergelegd op last van de gemeente.

Tijdens een controle ontdekte Tiel dat Van der Valk bezig was een vloer voor een nieuw restaurant te leggen op de plek waar nu nog een zwembad is.

Van der Valk wil het zwembad ombouwen tot een restaurant en ontbijtzaal om zodoende het hotel weer in gebruik te kunnen nemen. "Voor de verbouwing zijn een goedgekeurd plan van aanpak en een bouwvergunning nodig", stelt een gemeentewoordvoerder. Burgemeester Van Tellingen is teleurgesteld over de gang van zaken.

Het horecabedrijf heeft zich naar eigen zeggen eenvoudigweg niet gerealiseerd dat voor de aanleg van de vloer een vergunning en plan van aanpak nodig zijn. "Voor andere werkzaamheden aan het zwembad hadden we wel een vergunning", aldus een woordvoerder. Het bedrijf heeft de gegevens over de vloer inmiddels overhandigd.

Schade

Het is nog niet duidelijk wanneer Hotel Tiel weer opengaat. De problemen voor het hotel begonnen op 10 februari, toen een deel van het parkeerdek instortte. Daarbij vielen geen gewonden, maar ontstond wel grote materiële schade.

Een onafhankelijk bouwtechnisch bureau stelde eerder vast dat aan de constructie van het hotel niets mankeerde. Wel werden er gebreken geconstateerd aan het restaurant. De gemeente liet dit gedeelte sluiten.

Van der Valk heeft de bouwtechnische aanpassingen aan het restaurant voorlopig op de lange baan geschoven. "Het vergt een te grote investering voor een gebouw dat al 18 jaar oud is", aldus een woordvoerder van Van der Valk. Het horecabedrijf beraadt zich over wat het met de ruimte gaat doen.

/NIEUWSDak parkeerdek Van der Valk-motel stort in