RIJSWIJK - Veronica is voorzichtig teruggekeerd in omroepland. Dinsdagmiddag zes uur is Veronica FM begonnen met uitzendingen via een deel van het kabelnetwerk van UPC. "Het is een klein begin maar we zijn er weer", zegt radio-directeur J. Hoogesteijn.

De naam Veronica verdween vorig jaar maart van de radio en tv. Dit was het gevolg van het vertrek van de vereniging Veronica uit de HMG-groep. Omdat het laatste bedrijf de naam Veronica daarna niet meer mocht gebruiken, werden de bijbehorende tv- en radiozender omgedoopt in Yorin.

Veronica FM is op dit moment in principe door 400.000 mensen te beluisteren in gebieden in onder andere de provincies Groningen, Friesland en Gelderland en in en rond Hilversum en Helmond. Het programma bestaat uit non-stop muziek en nieuwsbulletins. Het is de bedoeling dat in mei wordt begonnen me het uitzenden van live-optredens.

Veronica FM is in de race voor een eigen frequentie in de ether. Deze maand begint Veronica op televisie met uitzendingen via het kanaal van clipzender TMF.

/NIEUWSVeronica wil weer de ether in