AMSTERDAM - De artsen van prins Claus zijn naar omstandigheden nog steeds tevreden over hun 75-jarige, met meerdere kwalen kampende patiënt.

De 'positieve lijn' van de stabiele paasdagen die de prins in het ziekenhuis heeft gehad, heeft zich ook dinsdag voortgezet. Het gaat de broze conditie van de prins in aanmerking genomen 'eigenlijk wel goed', aldus een zegsman van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Claus ligt nog steeds op de afdeling hartbewaking van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Wanneer de prins het ziekenhuis kan verlaten, is niet duidelijk. Het is bij patiënten als de prins, bij wie de klachten zich opgestapeld hebben, bij voorbeeld al een hele toer om de medicijnen op elkaar af te stemmen.

Prins Claus werd 11 maart in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij naar later bleek aan longemboliën leed. Niet lang daarna deden zich hartproblemen voor. De prins kreeg buisjes in de kransslagader, iets wat gedaan wordt om verdere hartproblemen te voorkomen.

In medische kringen wordt niet uitgesloten dat dit bij de prins is gebeurd omdat hij een klein hartinfarct heeft gehad. De eigen artsen van de prins zwijgen zoals gebruikelijk over hun patiënt. De Rijksvoorlichtingsdienst kan er ook geen enkele mededeling over doen.