ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft de twee directeuren van S.E. Fireworks dinsdag veroordeeld tot celstraffen van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De rechtbank acht bewezen dat Rudi Bakker en Willie Pater een aantal milieuvoorschriften hebben overtreden en illegaal in vuurwerk hebben gehandeld. Het tweetal werd vrijgesproken van brand door schuld en dood door schuld.

Tegen Bakker had het Openbaar Ministerie (OM) dertig maanden celstraf geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Tegen Pater was vijftien maanden geëist, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Doordat beide verdachten al drie maanden hebben gezeten, hoeven zij niet meer de cel in. Beiden zijn verder veroordeeld tot het betalen van een boete van 2250 euro wegens de illegale handel.

De rechtbank acht bewezen dat Bakker en Pater zonder vergunning het aantal opslagcontainers voor vuurwerk hebben uitgebreid en beschikten over een inadequate brandblusvoorziening. "Zij hadden gezien hun jarenlange omgang met vuurwerk moeten zorgen voor een volautomatische sprinklerinstallatie, wat het effect daarvan ook was geweest op 13 mei 2000". Ook vindt de rechtbank het zeer kwalijk dat de verdachten de vergunning van het bedrijf niet kenden.

/NIEUWSStrafzaak tegen Fireworks-directeuren blijft overeind'Directeur S.E. Fireworks voelt zich wel schuldig'

/DOSSIEREnschede