RIJSWIJK - Het paasverkeer heeft dit weekeinde veel levens geëist. Er vielen zeker achttien doden. Vooral jongeren waren het slachtoffer van verkeersongelukken.

In de nacht van zondag op maandag kwamen drie jongens (twee van en een van 22) en een 17-jarig meisje in Waalwijk om het leven. Twee meisjes van 21 liggen zwaar gewond in het ziekenhuis. De zes jonge mensen zaten in dezelfde auto. De wagen belandde na een inhaalmanoeuvre door een stuurfout in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand.

Zaterdagavond zijn een 22-jarige man uit Breda en een 20-jarige inwoner van het nabijgelegen dorp Molenschot om het leven gekomen. De politie denkt dat de bestuurder van de auto de macht over het stuur verloor, omdat hij veel te hard reed. Het voertuig raakte eerst een lantaarnpaal en knalde toen tegen een boom. De twee inzittenden waren op slag dood.

Te water

Een verkeersongeval in het Midden-Limburgse Panheel eiste zaterdagavond het leven van een 16-jarig meisje en een 18-jarige man. Zij zaten achterin een auto, die in een bocht op de Wessemerdijk door nog onbekende oorzaak te water raakte in het kanaal Wessem-Nederweert. De politie heeft de 20-jarige bestuurder van de auto, die ongedeerd bleef, gearresteerd. Bij hem is een bloedproef afgenomen.

Een 16-jarige jongen liet vrijdag bij een ongeluk op de A32 bij Meppel het leven. Vijf anderen raakten zwaar gewond. De auto waarin zij zaten, sloeg volgens de politie over de kop doordat de bestuurder te hard reed en de wagen te zwaar beladen was. Het voertuig was slechts geschikt voor vier inzittenden.

Inhaalmanoeuvre

Eerste paasdag is een 19-jarige automobilist uit Utrecht overleden aan de gevolgen van een ongeval in zijn woonplaats. Tijdens een inhaalmanoeuvre op de Nijverheidsweg raakte hij de controle over de auto kwijt en botste tegen een boom. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

In Rijsbergen overleed dezelfde dag een 23-jarige inwoner van deze plaats. De man raakte met zijn auto van de weg en sloeg over de kop. Hij was op slag dood. In Harpel is zaterdag een inzittende van een auto om het leven gekomen. Zijn auto raakte in een sloot. Een vrouw, die ook in het voertuig zat, is zwaar gewond. Een -jarige man uit Bentelo reed met zijn auto het Twentekanaal in en overleed daardoor. Hij raakte bij een wegversmalling de macht over het stuur kwijt.

Motorrijders

Tijdens het paasweekeinde zijn zeker vijf motorrijders om het leven gekomen. Vrijdagmiddag raakte een 30-jarige motorrijder in de berm, verloor de controle over zijn motor en belandde in een sloot. Zondagmiddag is een motorrijder (26) uit Genemuiden bij het Friese Sondel gedood. Een 18-jarige automobilist uit Baarlo stak de weg over, maar zag daarbij de Genemuider niet. De 26-jarige man was op slag dood.

Maandag verongelukte een 50-jarige motorrijder uit het Limburgse Montfort in zijn woonplaats. Een tegemoetkomende automobilist reed hem aan bij het linksaf slaan. In Uddel overleed een 31-jarige motorrijder uit Beekbergen. Het slachtoffer reed in een groepje van vijf motoren. Tijdens een gezamenlijke inhaalmanoeuvre raakte de man de achterkant van de motor voor hem en kwam ten val. Een tegemoetkomende automobilist overreed de motorrijder.

In Neerpelt in Belgisch-Limburg is maandag een 26-jarige motorrijder uit Someren verongelukt. Hij overleed na een aanrijding met een auto op een kruispunt.

/NIEUWSVier doden door verkeersongeluk Waalwijk