DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor extreme weersomstandigheden op woensdag, met veel regen en zeer zware windstoten. In de namiddag bestaat volgens het weerinstituut zowel langs de kust als boven land kans op zeer zware windstoten (tot ruim 100 km/uur).

Weerbureau Meteo Consult houdt rekening met weersomstandigheden die zeer zeldzaam zijn in de zomer. Nu de bomen flink in blad staan, kunnen windvlagen van 80 kilometer per uur al voor problemen zorgen.

Oceaandepressie

Dinsdagavond neemt de bewolking al toe en in de loop van de avond gaat het vanuit het zuidwesten regenen, meldde het KNMI. De verwachte barre weersomstandigheden hebben te maken met het naderen van een diepe oceaandepressie.

Volgens Meteo Consult belooft het weer woensdag niet veel goeds. Het weerbureau houdt wel een slag om de arm. "Er zijn nog onzekerheden over tot hoe ver de storm tot Nederland doordringt. Misschien wel opvallender in deze zijn de te verwachten felle windvlagen. Maar hoe zwaar de wind precies uithaalt, kan eigenlijk pas tot op het laatste moment duidelijk worden."

TT Assen

De politie in Drenthe waarschuwt de mensen die Assen aandoen in verband met de zaterdag te houden TT voor het verwachte noodweer. De hoofdstad in Assen druppelt sinds dinsdag al vol met kampeerders. Ook staat de kermis er al en zijn woensdag de eerste evenementen in de binnenstad voorzien.

De politie adviseert de TT-gangers die van plan zijn woensdag naar Assen te komen, het noodweer af te wachten en de mensen die al op een camping in of rond Assen staan hun tenten goed vast te zetten. Ook de ondernemers die feesttenten en kermisattracties in de stad hebben opgezet worden gewaarschuwd, evenals het TT-circuit zelf, waar allerlei tenten worden geplaatst in onder meer het rennerskwartier.