Meer dan 900.000 buitenlanders en ruim 350.000 Nederlanders vierden het paasweekeinde vakantie in Nederland

LEIDSCHENDAM - Het mooie voorjaarsweer heeft er voor gezorgd dat Pasen dit jaar voor het toerisme een topweekeinde is geworden. Er zijn er meer dan 900.000 buitenlandse bezoekers naar Nederland gekomen, aldus Toerisme Recreatie Nederland

De afgelopen jaren lag het gemiddelde buitenlandse paasbezoek rond de 875.000. Vorig jaar waren het er slechts 825.000 in verband met de mond- en klauwzeercrisis. Ook trokken er in 2001 'maar' .000 Nederlanders in eigen land op uit.

Bij dagjesmensen waren vooral attractieparken en de kust favoriet. Uitschieters waren de 50-jarige Efteling en Six Flags Holland. Miniatuurpark Madurodam scoorde ook hoog, omdat veel bezoekers deze attractie combineerden met het strand. Duinrell, Avonturenpark Hellendoorn en het Dolfinarium spreken van de beste Pasen ooit.

Vooral Duitsers kwamen in Nederland Pasen doorbrengen. Ongeveer tweederde van het aantal buitenlandse bezoekers kwam uit dit land. Ruim 20 procent van de bezoekers was Belg. Opvallend was volgens TRN het aantal Engelsen met ruim 7 procent.

Pasen is traditioneel het begin van het toeristisch seizoen, omdat vrijwel alle attractieparken hun poorten openen. Het succesvolle weekeinde dit jaar is opmerkelijk, omdat de feestdagen vroeg vielen. Bovendien zit Pasen precies tussen de krokusvakantie en de zogenoemde tulpvakantie in.