TENERIFE - Hevig noodweer op Tenerife, een van de Spaanse Canarische Eilanden, heeft aan zeker zes mensen het leven gekost. De materiële schade is groot. Dit heeft burgemeester Zerolo van de hoofdstad Santa Cruz bekendgemaakt. Er zijn zeker honderd gewonden gevallen.

Bekijk video

Een van de doden is een reddingswerker die bezig was op een brug. Een meisje werd bedolven onder een instortende muur. Twee mannen werden in hun auto meegesleept in een woeste rivierstroom nadat zij hun kinderen hadden gered. Een vijfde kreeg een hartaanval.

Urenlange overvloedige regenval leidde tot hevige overstromingen. Binnen drie uur viel er 224 liter water op een vierkante meter. In Santa Cruz deden zich chaotische taferelen voor. De elektriciteit, de telefoon en zelfs de noodcentrale vielen uit, alsmede de regionale televisiezender. Ook maandag hadden duizenden mensen nog geen stroom.

Door de watermassa's veranderden de straten in rivieren. Talrijke mensen en auto's werden door de vloedstromen meegesleurd. De hoofdstad is praktisch van de buitenwereld afgesneden.

Voor het bekijken van de video's heeft u RealPlayer