AMSTERDAM - De rechter-commissaris in Amsterdam heeft maandagbepaald dat de elf Hells Angels die vorige week op diverse plaatsenin Limburg zijn aangehouden nog tien dagen mogen wordenvastgehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hen vanbetrokkenheid bij de moord op drie Limburgse Hells Angels. Hunlijken werden in februari gevonden in de Geleenbeek bij Echt.

De drie slachtoffers behoorden tot het Limburgse 'chapter' vande Angels, de zogeheten Nomads. Zij zijn doodgeschoten. Deachtergrond van de drievoudige moord is vermoedelijk een ruzie overeen cocaïnetransactie.

In maart hield de nationale recherche, onderauspiciën van het landelijk parket van het OM belast met hetonderzoek, al twee leden van de Nomadsclub aan als verdachte in demoordzaak.

Verzoek tot vrijlating

Dit tweetal bevindt zich nog steeds in voorlopige hechtenis. Deadvocaat van een van hen heeft onlangs een verzoek tot vrijlatinggedaan, omdat een cruciale getuigenverklaring onderuit zou zijngehaald. De rechtbank in Amsterdam beslist donderdag over datverzoek.

Vorige week woensdag arresteerden arrestatieteams van de politiede andere Nomadsleden. Justitie onderzoekt of de club gezamenlijkheeft besloten tot de driedubbele liquidatie. In diverse woningentrof de politie in totaal zes vuurwapens aan. Specialistenonderzoeken of zich hieronder de moordwapens bevinden.