SCHIEDAM - Door een explosie in een kamer van het Novotel in Schiedam is zondagavond een man om het leven gekomen. De man is vermoedelijk van Bulgaarse afkomst.

Volgens een woordvoerder van de politie had de Bulgaar man de bewuste kamer gehuurd. Of de man ook daadwerkelijk het slachtoffer is, moet volgens de woordvoerder nog blijken uit sectie op de stoffelijke resten van de man. De ontploffing werd volgens de politie veroorzaakt door een explosief.

De explosie in de kamer op de eerste verdieping, sloeg een gat in de gevel. Huisraad, glas en gordijnen werden door de klap naar buiten geslingerd. Ook delen van het slachtoffer werden naar buiten geblazen en kwamen terecht in een soort binnentuin van het hotelgebouw.

De politie was snel ter plaatse en startte direct een onderzoek. Een groot aantal gasten werd opgevangen in de bar van het hotel. Voordat de hotelbezoekers naar andere hotels in de omgeving werden gebracht, wierpen rechercheurs hen aan een verhoor. Een kraan stut vanaf maandagmiddag de gevelplaten, zodat justitie haar onderzoek kan uitvoeren.

Bij het onderzoek in de kamer stuitte de politie op een verdachte tas. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzocht de tas en concludeerde dat er een pistool in zat.