AMSTERDAM - De zesjarige Oussama Zluigui die vrijdagmiddag in een vijftien meter diepe rioolpijp viel, is weer thuis. De jongen werd afgelopen nacht rond 0.30 uur uit zijn benarde positie gered en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie in Kerkrade onderzoekt nog hoe het voorval kon gebeuren.

Volgens de artsen maakt Oussama het goed. Hijzou geen negatieve lichamelijke gevolgen van het ongelukoverhouden. De politie zegt dat het jongetje vrij snel nathuiskomst weer buiten wilde spelen.

Inmiddels is wel een buurtonderzoek gestart om te achterhalen hoe hij vrijdag in de diepe afwateringspijp kon vallen. De politie wil de kinderen spreken, die op het moment van hetongeval op een pleintje bij de afwateringspijp aan het spelenwaren. Volgens enkele van hen hadden andere kinderen de afsluitingvan de afvoerpijp gehaald.

Daardoor kon Oussama in de pijp vallen.Burgemeester Jos Som (CDA) van Kerkrade wilde nog niet zeggen ofde gemeente aansprakelijk is voor het ongeval. Hij wacht eerst deresultaten van het gemeenteonderzoek af.

Oussama viel vrijdagmiddag om ongeveer 17.15 uur in eenopenstaande afwateringspijp op een speelpleintje pal voor zijnhuis. Het jongetje zat ruim zeven uur klem op vijftien meterdiepte, voordat reddingswerkers hem om 00.30 uur zaterdag kondenbevrijden.

/NIEUWSZesjarig jongetje uit afvoerpijp geredZesjarig jongetje vast in rioolput