DEN HAAG/APELDOORN - De politie in Den Haag en Apeldoornhebben zaterdagavond verscheidene mensen aangehouden na dewedstrijd Nederland - Tsjechië. In Den Haag werden vijf mensenaangehouden en in Apeldoorn drie.

In de Hofstad vonden de arrestaties plaats rond hetJonckbloetplein in het Laakkwartier. Op dat plein was hetdinsdagavond na Nederland - Duitsland ook onrustig. De politieverrichtte toen 26 aanhoudingen. Net als eerder deze week hield ookzaterdag de politie, onder wie agenten van de mobiele eenheid, eenoogje in het zeil. Ondanks de vijf arrestaties bleef het volgenseen politiewoordvoerster relatief rustig in de wijk.

Stenen bekogeld

Bij rellen na het verloren EK-duel Nederland-Tsjechië zijn inApeldoorn 35 agenten en een tiental auto's met stenen bekogeld.Hierbij raakte een agent gewond. Na charges van de politie metbehulp van de Koninklijke Marechaussee zijn drie personenaangehouden.

Na de verloren voetbalwedstrijd verzamelden zich zaterdagavondzo'n driehonderd personen bij de rotonde op de Laan van Maten inApeldoorn, meldde de politie zondag. De sfeer was gespannen, waaropde politie de rotonde afzette met hekken. Doordat de hekken door degroep opzij werden gezet, kwamen toch auto's de rotonde op, dieprompt werden bekogeld met stenen.

Oranjefans in Veenendaal hebben zaterdagavond op de Markt hun frustraties rond het verlies van het Nederlandselftal afgereageerd door het verbranden van Oranje-artikelen. Depolitie greep in toen een 24-jarige man een Nederlandse vlag in hetvuur gooide. Hij moest mee naar het bureau en kreeg eenproces-verbaal.