EINDHOVEN - De vermiste 7-jarige Libaan Ali is teruggevonden in Somalië. Dat heeft een woordvoerder van de politie zaterdag bekendgemaakt.

De Somalische jongen verdween dinsdagmiddag. Het kind was voor het laatst gezien op een speelterreintje, vlakbij de woning waar de jongen samen met zijn oma woont. Dat is in de Eindhovense wijk Woensel.

Libaan zit bij familie in Somalië. Het lijkt erop dat een familielid uit Somalië de jongen hier heeft opgehaald en naar Somalië heeft gebracht. De politie kwam achter de huidige verblijfplaats van de jongen doordat hij vrijdag zijn oma had gebeld. In het telefoongesprek zei Libaan dat zij zich niet ongerust hoefde te maken.

Inmiddels heeft ook de recherche telefonisch contact gehad met Libaan. De politie gaat maandag onderzoeken wie verantwoordelijk is voor het meenemen van het kind en hoe Libaan kan worden teruggehaald naar Nederland.

Zoekactie

Toen de familie dinsdagmiddag de verdwijning van Libaan meldde, begon de politie direct een zoekactie. Daarbij werden de mobiele eenheid (ME) en een helikopter ingezet. Ook werden er buurtonderzoeken gehouden en via de landelijke en regionale televisiezenders zijn opsporingsberichten uitgezonden.

De dertig tips die na de uitzendingen binnenkwamen, zijn nagetrokken door het tienkoppige rechercheteam. Dat leverde niets concreets op.