ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft vorige week dinsdag een tweede verdachte gearresteerd voor de moord op de 13-jarige Sedar Soares. De 20-jarige Rotterdammer is op verzoek van justitie in Denemarken aangehouden en uitgeleverd. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bevestigd.

Sedar Soares werd 1 februari vorig jaar neergeschoten toen hij met vriendjes sneeuwballen gooide vanaf het parkeerdek bij metrostation Slinge. De politie hield in deze zaak in april een -jarige man uit Curaçao aan. Hij zit nog steeds vast.

Het OM wil in het belang van het onderzoek nog geen mededelingen doen over de achtergronden van de schietpartij. Het is niet bekend welke rol beide verdachten hadden.

De gewelddadige dood van Soares veroorzaakte veel commotie in Rotterdam-Pendrecht. De opsporingsdiensten gingen er eerst van uit dat een automobilist gericht op de jongens schoot, omdat ze met sneeuwballen naar voorbijkomend verkeer gooiden.

Justitie maakte begin dit jaar bekend dat Soares mogelijk toevallig in het hoofd is geschoten, omdat hij op het parkeerdek getuige was van "criminele activiteiten die uit de hand liepen".