AMSTERDAM - Kroonprins Willem-Alexander heeft donderdag en vrijdag een bezoek gebracht aan de Nederlandse soldaten in Afghanistan. De prins bezocht onder andere de militairen die volgens het mandaat van de Verenigde Naties werken aan de wederopbouw van het land.

Willem-Alexander sprak ook met de leden van de Luchtmacht, die sinds 1 april met Apache-helikopters in Afghanistan aanwezig is. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekend.

Van der Knaap

Samen met staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie werd een aantal projecten bezocht die bijvoorbeeld de economische stabiliteit moeten bevorderen. Dat gebeurt volgens een samenwerking tussen de militairen en burgerorganisaties. De prins bezocht ook een kinderdagverblijf en verschillende militaire leiders van de VN-troepen.

Na de aanslagen op de Verenigde Staten van elf september 2001 begon het land een oorlog tegen Afghanistan waar Bin Laden, de initiator van de aanslagen, zich zou bevinden. De VN is nu bezig met de wederopbouw onder de naam International Security Assistance Force.